Devon House - St Katherine Docks

A Refurbished London Workplace.

Located in the London Borough of Tower Hamlets, adjacent to Tower Bridge in the prominent position looking over the River Thames is Devon House at St Katherine Docks. Originally built back in 1989 forming part of a historic redevelopment by an Act of Parliament, Devon House sits surrounded by shops, restaurants and bars with enviable direct transport links close by, including transport by boat.

Devon House underwent a full refurbishment internally and externally that included a brand-new reception space and terrace with prime views over River Thames. The new reception area encapsulates that of a social space almost mimicking a coffee house with a relaxed atmosphere. A refurbishment by Blackstone, demanded distinctive design features including warm brown with gold tones standing out in this project which are symbolic to Blackstone’s previous refurbishments.

A Framed Revolving Door with a Minimal Feel.

For smaller buildings, it’s common to only require one revolving door that has the ability to cope with busy periods. In this instance, the choice of door came down to design. It was decided that a four wing Type One Tourniket would be the most suitable entry solution meeting both throughput and aesthetic requirements. A Type One inherits a slimline 18mm soffit from the all glass revolving door (Crystal Tourniket) with the overall structural features of a standard revolving door (Tourniket) such as aluminium framed profiles. This hybrid door allows for the drive to be located under the slab rather than in the canopy.

Adaptable Security for Flexibility.

Along with the Type One Tourniket installation, it was understood from the beginning that Devon House would be designed with adaptability and growth in mind. We were aware of the design capacity of the building from very early on from Collins Construction who were the contractors on the project. The building capacity helped to dictate the number of lanes needed. We also had to consider DDA access which lead to a wide lane set up on the east and west side of the reception area. A wide lane configuration would allow disabled users to enter/exit through a similar type of turnstile. 

There also needed to be consideration made for peak times which being a workplace, we understood these to be the start and end of the workday with lunch time also having to cope with bi-directional traffic where users will be leaving and entering the building simultaneously. The aesthetics of the lanes consist of our business edition Lifelines, where the construction is stainless steal and coated with Black RAL finishing.

Our Reach is Global.

We have been in business for more than 140 years manufacturing premium aesthetic and security entrance solutions in the Netherlands, United States of America and China. We can confidently say that we cover every corner of the globe with subsidiary companies in major cities across the globe. Furthermore our global export division not only partner with our distributors, but also offer direct sales and service to every territory. This wide net allows us to have a strong global footprint as well as a personal grasp of local markets and their unique entry requirements.

To find your closest Boon Edam expert, please go to: www.boonedam.co.uk/contact

Project Location

St Katharine's Way, St Katharine's & Wapping, London E1W 1JP

Renovation Completion Date

2019 

Architect and Designers

Architect: Stiff + Trevillion

Project Type

Workplace Renovation

Products Installed

Lifeline Speedlane Swing

Photographer

Andy Stagg Photography

Contact Us

Boon Edam Netherlands

Boon Edam Ltd.

Discover first hand our range of expertise in a multitude of projects ranging from small to large scale, retrofits and upgrades.  We have an outstanding national coverage, so be sure that you'll be contacted by a specialist local to you.

 

© Royal Boon Edam International B.V.